Red Hot Chili Peppers - Dark Necessities

Radiosarajevo.ba
Red Hot Chili Peppers - Dark Necessities
Facebook / Anthony Kiedis
U posljednjoj sedmici 2016-te godine podsjećamo na neke od najpopularnijih singlova koje smo slušali na Radio Sarajevu u okviru RSA Singl premijera.

Američki rock bend Red Hot Chili Peppers (RHCP) je krajem 2014. godine trebao početi snimanje novog albuma ali je sve odgođeno za 6 mjeseci radi basiste Michaela Balzarya – Flea koji je na skijanju slomio ruku. Konačno, jedanaesti studijski album The Getaway je objavljen 17. juna 2016. godine. U međuvremenu smo saznali da su RHCP, nakon 25 godina saradnje sa Rickom Rubinom, za producenta angažovali Briana Burtona (Danger Mouse) dobro poznatog iz mnogobrojnih radova sa The Black Keys, The Rapture, Norah Jones, Beck, Electric Guest, Martina Topley-Bird, Broken Bells, U2 i mnogim drugim. Prvi singl Dark Necessities je objavljen 5. maja 2016 godine a na Billboard ljestvici alternativnih pjesama je postao njihov 13-ti No1. usput rušeći veliki broj različitih rekorda koje su do tada držali U2, Foo Fighters, Linkin Park i Pearl Jam. Jedan od najvećih hitova 2016. godine danas na 90,2 slušajte u sklopu novogodišnje RSA Singl premijere.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije