Sharon Jones & The Dap Kings na 90,2 FM

Radiosarajevo.ba
Sharon Jones & The Dap Kings na 90,2 FM
Miss Sharon Jones! je dokumentarni film koji je objavljen 29. jula, a upravo ovo izdanje smo iskoristili kao povod da ove subote i nedelje obratimo pažnju na diskografiju ove velike pjevačice i pratećeg sastava The Dap-Kings. 

Kao što naslov kaže, dokumentarac donosi priču o Sharon Jones “ženskom JamesBrownu“ i njenoj borbi sa rakom pankreasa u protekle 3 godine. Inspirativna priča o sjajnoj pjevačici koja je ušla u sedmu deceniju života a nikada nije imala izraziti radijski hit. Dokumentarac donosi interesantne detalje iz njenog života i karijere, kao što su da je određeno vrijeme radila kao zatvorski čuvar, te da joj je odgovorna osoba Sony-a na početku pjevačke karijere rekla da je “precrna, premala, predebela i prestara“ da bi bila uspješna pjevačica. Pjesmu I'm Still Here ste mogli čuti u nekoliko navrata u programu Radio Sarajeva, u sklopu RSA Singl premijere a koja je dijelom ovog filmskog ostvarenja koji je režirala Barbara KoppleSharon Jones & Dap-Kings su desetočlani američki funk i soul band koji izdaje za matičnu kuću Daptone Records i predvodnici su pokreta koji pokušava da oživi duh funk i soul muzike koja je bila na vrhuncu od sredine 60-ih do sredine 70-ih godina. 

Uspjeh je došao poprilično kasno za Sharon Jones &The Dap-Kings s obzirom da su tek u Decembru 2014 godine zaradili prvu nominaciju za nagradu Grammy, u kategoriji "Najbolji Album", upravo za njihovo posljednje izdanje Give The People What They Want (2014). Pored sadržaja posljednjeg albuma, ovog vikenda preslušavat ćemo pjesme koje su djelom albuma: Dap Dippin' with Sharon Jones and the Dap-Kings (2002), Naturally (2005), 100 Days, 100 Nights (2007), I Learned The Hard Way (2010).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije