Kylie Minogue vikend na 90,2

Radiosarajevo.ba
Kylie Minogue vikend na 90,2
Official web site / Kylie Minogue
Ovog vikenda na 90,2 posebnu pažnju posvećujemo australki Kylie Minogue koja ima novo izdanje a vezano je za specifičan period.

Ono se odnosi na 90-te godine kada je Kylie iz pop princeze prerasla u klubsku kraljicu a na kraju i u divu top ljestvica. Tako to objašnjavaju iz britanske izdavačke kuće Union Square Music promovišući ovo dvostruko izdanje prošlog mjeseca.

Kylie Ann Minogue rođena je 1968 godine u Melbournu i australska je pjevačica i glumica.

U Ujedinjenom Kraljevstvu je sa svojih 29 top 10 singlova najuspješnija pjevačica poslije Madonne, a širom svijeta prodala je do sada 40 miliona singlova i 25 miliona albuma.

Kylie i njezina sestra su već kao djeca nastupale u australskim televizijskim serijama. Prvu ulogu je ostvarila sa 11 godina u televizijskoj seriji The Sullivans, a kasnije u serijama Skyways i The Henderson Kids. Slavu je stekla glumeći djevojku iz susjedstva u sapunici Neighbours u paru sa Jasonom Donovanom, svojim momkom u seriji i stvarnom životu. Serija je postala iznimno popularna u Australiji i velikoj Britaniji. Kada je 1987. godine s ekipom iz serije nastupala na dobrotvornoj priredbi u Melbournu, otpjevala je hit Little Eve (iz 1960.-ih godina) "The Loco-Motion" i toliko se svidjela okupljenima da je potpisala ugovor sa Mushroom Records i izdala hit singl, koji je postao i najprodavaniji singl decenije u Australiji.

Kylie Minogue je u slijedećem razdoblju odlučila promijeniti i muzički stil pa je potpisala ugovor sa izdavačem diskografske kuće Deconstructions sa kojima 1994 godine izdaje singl "Confide In Me". Objavljuje album Kylie Minogue na kojem ostvaruje saradnju sa muzičarima poput Pet Shop Boysa i M People. Album je bio vrlo uspješan u Australiji i Ujedinjenom Kraljevstvu, ali zato singlovi koji su uslijedili nakon toga nisu postigli veće rezultate. Ovo razdoblje Minogue je kasnije opisala kao razdoblje umjetničkog, a ne komercijalnog razvoja. Godine 1995. neobičnom saradnjom snima odličan duet sa Nickom Caveom, pjesmu "Where the Wild Roses Grow", koja se mogla okarakterizirati kao njezin najveći uspjeh devedesetih.

Ovu subotu i nedelju posvećujemo upravo razdoblju 90-ih zajedno sa nekoliko novih singlova kojima nas Kylie podsjeća da je još uvijek aktuelna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije