Roxette ovaj vikend na 90,2

Emir Saračević
Roxette ovaj vikend na 90,2
Official web site / Roxette
Roxette su tu sa novim albumom "Good Karma"

Roxette je švedski pop rock duo osnovan 1986., kojega čine pjevačica Marie Fredriksson i tekstopisac, gitarist, kompozitor i pjevač Per Gessle. Svjetsku slavu i značajan komercijalan uspjeh stekli su krajem 80-ih i tokom 90-ih nizom hitova od kojih su mnogi postali evergreeni.

Ostvarili su 19 UK top 40 hitova te nekoliko US Hot 100 hitova uključujući 4 broja 1 na Billboardovoj listi: The Look, Listen To Your Heart, It Must Have Been Love i Joyride. Ostali veliki hitovi: Dangerous, Fading Like a Flower, Dressed For Success, Spending My Time, How Do You Do!, Almost Unreal, Sleeping in My Car i mnogi drugi.

Godine 2002. duo je uzeo pauzu od snimanja i koncertnih turneja nakon što je pjevačici Marie Fredriksson dijagnosticiran tumor na mozgu. Nakon 8 godina pauze Roxette se vraćaju u velikom stilu 2009., a 2011. izdaju Charm School, prvi album nakon 10 godina. Svoju popularnost zadržali su i u novom mileniju, čemu svjedoče rasprodane svjetske turneje i stvaranje novih generacija obožavatelja.

2012. godine izdaju deveti studijski album Travelling koncepcijski vrlo sličan albumu Tourism, a najavljen je singlom "It's Possible". U junu 2016. objavljen je deseti studijski album Good Karma ali je turneja otkazana uslijed bolesti pjevačice Marie Fredriksson.

Njihova muzika i dalje je neizostavna u opusu svakog radijskog etera. Roxette su prodali oko 60 miliona nosača zvuka i nastupili pred milionima obožavatelja na 6 kontinenata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije