Prepoznajete li je? Bolesna članica dueta Roxette oprostila se od fanova

Radiosarajevo.ba
Prepoznajete li je? Bolesna članica dueta Roxette oprostila se od fanova

Zdravstveno stanje Marie Fredriksson je tako loše da je band Roxette morao otkazati kompletnu turneju u povodu 30. godišnjice slavnog švedskog dueta. 

"Pjevačica Marie Fredriksson više nije u stanju izdržati napore live-nastupa", objavio je producent turneje dueta Roxette. 

Još 2002. godine je Marie Fredriksson dijagnosticiran tumor na mozgu, ali se smatralo da je izliječen. Pretpostavlja se da otkazivanje turneje ima veze sa posljedicama ove bolesti.

Na više koncerata u ljeto prošle godine švedska pjevačica je bila tako iscrpljena da je morala sjediti na barskoj stolici.

"Iako je dosta vremena prošlo od operacije i liječenja raka, i dalje postoje nus-pojave", izjavio je njen kolega iz banda Per Gessle.

Zabrinutost izaziva zvanični oproštaj 57-godišnje Marie Fredriksson na Facebook stranici.

"Ovo je bilo izvanrednih 30 godina banda Roxette... Nažalost, za mene su gotovi dani turneje i zato bih se željela zahvaliti svim fanovima koji su tako dugo bili vjerni našem duetu...", stoji između ostalog u objavi na Facebooku.

Ipak, javnost je donekle umirila najava Marie Fredriksson kako se raduje novom albumu Good Karma koji izlazi u junu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije