Sharon Jones & The Dap Kings - I'm Still Here

Radiosarajevo.ba
Sharon Jones & The Dap Kings - I'm Still Here
Miss Sharon Jones! je dokumentarni film koji je objavljen 29. jula, a kao što naslov kaže, donosi priču o Sharon Jones “ženskom Jamesu Brownu“ i njenoj borbi sa rakom pankreasa u protekle 3 godine.

Pjesma koju ćete moći čuti danas u nekoliko navrata u programu Radio Sarajeva i RSA Singl premijere zove se I'm Still Here i dijelom je dokumentarnog filma koji je režirala Barbara Kopple.

Sharon Jones & Dap-Kings su desetočlani američki funk i soul band koji izdaje za matičnu kuću Daptone Records i predvodnici su pokreta koji pokušava da oživi duh funk i soul muzike koja je bila na vrhuncu od sredine 60-ih do sredine 70-ih godina.

Inspirativna priča o sjajnoj pjevačici koja je ušla u sedmu deceniju života a nikada nije imala izraziti radijski hit. Dokumentarac donosi interesantne detalje iz njenog života i karijere, kao što su da je određeno vrijeme radila kao zatvorski čuvar, te da joj je odgovorna osoba Sony-a na početku pjevačke karijere rekla da je “precrna, premala, predebela i prestara“ da bi bila uspješna pjevačica.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije