RBMA Radio Show - Barnt & Superpitcher

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - Barnt & Superpitcher
Facebook / Superpitcher
U večerašnjem RBMA Radio showu slušate nastup Barnt & Superpitcher iz kluba Le Sucre u Lyonu, Francuska. Emisija je na programu utorkom u 19 sati na Radio Sarajevu.

Barnt, pravog imena Daniel Ansorge, dolazi iz Kelna, Njemačka. DJ i producent koji je svojim prvim izdanjem "What is a number, that man may know it" iz 2010. god.ine gotovo odmah skrenuo pažnju na sebe svojim unikatnim techno zvukom i pobrao sjajne kritike, kako publike, tako i kolega sa scene. Sa drugim EP-jem "Is this what they were born for" samo potvđuje svoj status kao producent koji isporučuje novi zvuk techna. Slijedi potpisivanje za etablirani label Comeme, i još par izdanja, da bi se kulminacija desila sa njegovim prvim albumom "Magazine.13". Danas važi za jednog od producenata koji konstanto redefinišu techno zvuk.

Sa druge strane njegov partner Superpitcher, pravog imena Aksel Schauffler, je na sceni od 1999. godine. Od samog početka potpisuje za legendarnu izdavačku kuću Kompakt, za koju će praktično izdati sva svoja izdanja i sa kojim će bukvalno izmisliti novi pod-pravac techna - schaffel. Prvo je bio uposlenik Kompakt labela, da bi poslije toga postao jedan od njegovih najvećih artista. Sa dva albuma, oko 20-tak EP-ja i stotinjak remixa, Superpitcher je veoma poznat i cijenjen artist na globalnoj techno sceni, a njegova izdanja za Kompakt su postala kultna. Kad spojite ova dva artista, dobijete techno čaroliju, koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.

U večerašnjih 60 minuta slušate njihov zajednički nastup iz Lyona, iz februara mjeseca, nabijen energijom, neobičnim zvukovima, paternima i bassom, u njihovom prepoznatljivom stilu "sijamskih techno frankenštajna".

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2MHz

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije