RBMA Radio Show - DJ Premier

Radiosarajevo.ba
RBMA Radio Show - DJ Premier

U večerašnjem RBMA Radio showu slušate snimak nastupa iz Toronta jednog od pionira hiphopa, jedan i jedini - DJ Premier.

DJ Premier, pravog imena Christopher Edward Martin, rođen u Texasu ali većinu života proveo u Brooklynu, NYC. Karijeru je počeo 1988. na poziv prijatelja (MC Guru) da se pridruži njegovom projektu koji se zvao Gangstarr. Guru se tad zvao Keith E, a DJ Premier - Waxmaster C. Kad su udružili snage u Gangstarr odlučili su da promijene i imena koja su ostala do dan danas. Od 1989. do 2004. su sa ovim projektom ispisali hip-hop istoriju, a DJ Premier je proglašen jednim od 20 najznačajnijih hip-hop producenata, a čuveni "Vibe" magazin ga je proglasio drugim najvećim hip-hop producentom ikad, odmah poslije Dr. Dre-a.

Pored veoma uspješne karijere sa Gangstarr, DJ Premier je producirao trake i za sljedeće artiste: Jay Z, Kanye West, Mos Def, Nas, Big Daddy Kane, Common, Snoop Dog,Busta Rhymes, Notorius BIG, itd.

U večerasnjoj emisiji od 60 minuta imat ćete priliku čuti nastup DJ Premiera iz Toronta. Vrhunska selekcija, mix, scratch,hajpanje na mic, jednom riječju - party!

Tune in - Od 19 do 20h - Radio Sarajevo / 90.2 MHz
 Live stream na http://www.radiosarajevo.ba

Pratite forum portala Radiosarajevo.ba - registrirajte se, komentirajte, predlažite teme!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije