Purple Disco Machine & Sophie and the Giants - In The Dark

0
Radiosarajevo.ba
Purple Disco Machine & Sophie and the Giants - In The Dark
FOTO: Facebook / Purple Disco Machine

Posljednjih dana 2022. godine podsjećamo na neke od najpopularnijih singlova koje smo slušali na Radio Sarajevu, u okviru RSA Singl premijera.

Tino Piontek, poznat kao Purple Disco Machine, je njemački disco i house muzički producent i DJ. Ovaj 41-godišnjak je u oktobru 2021. godine predstavio drugi album Exotica.

On je 21. januara 2022. godine objavio još jednu saradnju sa Sophie and the Giants, engleskim kvartetom iz Sheffielda sa kojima je ostvario najveći uspjeh 2020. godine sa pjesmom Hypnotized. Pjesma mu je otvorila mnoga vrata u muzičkom svijetu te je ubrzo počeo raditi remixe za velike zvijezde kao što su Dua Lipa (Don't Start Now) i Lady Gaga (Rain on Me). Januarska saradnja sa bendom koji predvodi vokalistica Sophie Scott je rezultirala sa pjesmom In The Dark koja se može naći samo na deluxe verziji albuma Exotica. Singl je ostvario veliki komercijalni uspjeh u Njemačkoj, Rusiji, Bugarskoj, Poljskoj, Mađarskoj, Belgiji, Nizozemskoj i Sjevernoj Makedoniji.

Dvojica državljana BiH optužena za prodaju velike količine droge i oružja

Dvojica državljana BiH optužena za prodaju velike količine droge i oružja

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije