Paul McCartney na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Paul McCartney na Radiju Sarajevo
FOTO: Facebook / Paul McCartney
Izlazak novog, 18. studijskog albuma Paul McCartneya Egypt Station povod je da ovaj muzički vikend na našem radiju posvetimo solo karijeri proslavljenog Sir Paula.

Tema albuma je putovanje, a istoimena Paulova slika iz 1988. nalazi se na omotu. Od njegovog prošlog albuma Now proteklo je 5 godina. Album je sniman u Los Angelesu, Londonu i Sussexu, producent je bio Grammyem nagrađivani Greg Kurstin (Adele, Beck, Foo Fighters, Pink), a pjesmu Fuh You producirao je Ryan Tedder (OneRepublic, Beyoncé, Jennifer Lopez). Slušatelji Radio Sarajeva već su imali prilike čuti najavne singlove sa novog albuma: I Don't Know, i Come On to Me

https://www.radiosarajevo.ba/radio/aktuelno/paul-mccartney-i-dont-know/304680

Nedavno je izašlo i reizdanje kompilacije Paul McCartney & WingsWings Greatest (1978.), pa ćemo ovoga vikenda premijerno slušati i remasterirane verzije starih hitova kao što su Mull of Kintyre, Live And Let Die, Jet...
Sir James Paul McCartney (1942.) smatra se jednim od najuspješnijih autora i izvođača svih vremena, a kao kuriozitet istaknimo da je njegovu pjesmu koju je napisao u vrijeme legendarnih Beatlesa, Yesterday, do sada snimilo preko 2200 izvođača, tako da je ona "najobrađivanija" pjesma svih vremena. Izlazak novog albuma Egypt Station proslavljen je 7. septembra kada je Paul sasvojim bendom održao live stream koncert u Grand Central Station u New Yorku.

Ove subote i nedelje na talasima Radio Sarajeva 90,2 MHz, svakih sat vremena u blokovima od 20-ak minuta, puštamo pjesme legendarno Macce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije