Muzički vikend: The Rolling Stones

Radiosarajevo.ba
Muzički vikend: The Rolling Stones
Foto: EPA-EFE / Jagger, Richards i Wood

Ova subota i nedjelja na 90,2 MHz, svakih sat vremena od 10h ujutro do 21h uvečer, posvećene su engleskom rock bendu The Rolling Stones.

Bend koji postoji od 1962. godine je do danas objavio 30 studijskih albuma, 26 živih albuma, 25 kompilacijskih albuma, 3 EP-a i 120 singlova. Još uvijek aktivni u studiju i s koncertnim aktivnostima, The Rolling Stonesi su nakratko početkom godine stopirali No Filter Tour jer se Mick Jagger morao podvrgnuti operaciji na srcu.

Preostalih 17. datuma je pomjereno nakon informacije da je operacija prošla dobro, te je planirano da turneja bude nastavljena 21. juna i završi do kraja augusta mjeseca 2019. godine.

Honk je naziv kompilacijskog albuma koji je objavljen 19. aprila putem Promotone BV (kompanija koja je vlasnik svih snimaka od benda The Rolling Stones) i Universal Music. Standardno izdanje ima 36. pjesama koje ukupno traju 152. minute i sadržava pjesme sa svakog od njihovih albuma objavljenih od 1971. godine do danas. Deluxe izdanje donosi dodatnih 10 pjesama sa njihovih živih nastupa.

Ova kompilacija će biti u centru pažnje tokom vikenda, ali biti će tu još nekih nezaobilaznih pjesama iz bogate muzičke karijere, koja traje.

Uživajte uz The Rolling Stones vikend!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije