Morcheeba na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Morcheeba na Radiju Sarajevo
0 / Morcheeba
Ovaj čuveni britanski tip-hop sastav slušaćemo ovog vikenda u blokovima svaki puni sat od 10:00 do 20:00.

Morcheeba se okuplja sredinom devedesetih u Londonu. Braća Paul i Ross Godfrey upoznali su na jednom partyju Sky Edwards, koja je pjevala back vokale i svirala gitaru u jednom funk bendu.

Snimili su ukupno 9 studijskih albuma, računajući i novi Blaze Away, koji je objavljen početkom mjeseca juna 2018. Dva albuma su ušla u top 10 u Velikoj Britaniji, Fragments of Freedom i Charango, dok su Big Calm i The Antidote bili u top 20.

Daisy Martey preuzela je mjesto vokalistice Morcheebe 2005. godine kada Sky Edwards raskida s Morcheebom radi rada na svojoj solo karijeri.

Međutim, kako je Morcheeba postala poznata baš po osebujnom vokalu Edwardsove (iako Marteyeva, kritičari će reći, ima mnogo iskusniji i kvalitetniji glas), nagla promjena vokalistice primljena je vrlo slabo, pogotovo što se nastupa uživo tiče. Možda baš zbog toga, braća Godfrey su već iste godine zamijenili Daisy Martey novom pjevačicom Jody Sternberg na svim live nastupima.

Sky Edwards se vraća u Morcheebu 2010. godine na albumu Blood Like Lemonade, a Paul Godfrey 2014. napušta bend ostavljajući Sky i Rossa da jedno kratko vrijeme nastupaju i snimaju pod vlastitim imenima.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije