Lily Allen na Radiju Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Lily Allen na Radiju Sarajevu
Objavljivanje novog, četvrtog studijskog albuma No Shame povod je da ovaj muzički vikend na Radio Sarajevu posvetimo Lily Allen, čije pjesme će biti emitovane u blokovima, svaki puni sat od 10:00 do 20:00.

U periodu nakon objavljivanja njenog predhodnog albuma Sheezus (2014.) Allenova je prolazila kroz mnoge probleme poput krize identiteta i razvoda, pa je kroz pjesme počela da preispituje svoje odnose sa samom sobom, sa svojom djecom, sa bivšim mužem, sa svojim zdravstvenim problemima...Rad na albumu počeo je 2015. sa više producenata (Fryars, BloodPop, Mark Ronson...), a od  gostiju pojavljuju se Giggs, Burna Boy i Lady Chann.

Album No Shame je u elektropop maniru sa utjecajima dancehall i reggae zvuka, a najavni singlovi bile su pjesme Trigger Bang, Higher, Three i Lost My Mind.

Lily Rose Beatrice Cooper ( London, 1985.), poznatija pod umjetničkim imenom Lily Allen, postigla je svjetski uspjeh već sa svojim prvima albumom Alright, Still (2006.) koji je prodat u 2,5 miliona primjeraka, a singl Smile sa tog albuma dospio je do prvog mjesta britanske top liste. Uspješna su bila i naredna izdanja It's Not Me, It's You (2009.) i Sheezus (2014.), a pozitivne recenzije novog albuma No Shame obećavaju da će Lily Allen i ostati jedna od najintrigantnijih i najkomercijalnijih današnjih kantautorica.

Lily Allen je trenutno na evropskoj turneji koja se u oktobru mjesecu prebacuje na sjeverno-američki kontinent.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije