Kylie Minogue na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Kylie Minogue na Radiju Sarajevo
FOTO: Facebook / Kylie
Izlazak novog studijskog albuma Golden je povod da ovaj muzički vikend na Radio Sarajevu posvetimo čuvenoj australijskoj pjevačici Kylie Minogue.

Album je snimljen u Nashvilleu, Londonu i Los Angelesu sa nekoliko producenata (Ash Howes, Richard "Biff" Stannard, Sky Adams, Alex Smith, Mark Taylor), a Kylie je koautorica svih pjesama na ovom novom, četrnaestom studijskom albumu.

Prvi singlovi sa albuma su pjesme Dancing i Stop Me from Falling, a Golden je odmah po objavljivanju dospio na prvo mjesto top lista u Australiji i Velikoj Britaniji. Osim pjesama sa njenog novog albuma ove subote i nedjelje slušat ćemo i brojne pjesme iz njene duge karijere koja je počela 1987. kada je kao popularna TV glumica-tinejdžerka snimila obradu pjesme Locomotion. Cijeni se da su njeni nosači zvuka do sada prodati u tiražu većem od 80 miliona primjeraka.

U toku svoje karijere mijenjala je svoj pop-zvuk i sarađavala sa raznim muzičarima i producentima, a kao njene najprepoznatljivije pjesme izdvojimo Can't Get You Out of My Head iz 2001. (prvo mjesto na top listama u 40 zemalja svijeta), Spinning Around iz 2000., 2 Hearts iz 2007., I Should Be So Lucky iz 1987. , a od vokalnih suradnji istaknimo pjesme Where the Wild Roses Grow (sa Nick Cave and the Bad Seeds) iz 1995. i Kids ( sa Robbie Williamsom ) iz 2000.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije