Miley Cyrus - Midnight Sky

0
Radiosarajevo.ba
Miley Cyrus - Midnight Sky
Foto: Instagram / Miley Cyrus
Svaki radni dan na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz, u 9:30 i 15:30 sati imamo premijeru jednog novog singla. Posljednjih dana 2020-te godine podsjećamo na neke od najpopularnijih singlova koje smo slušali na Radio Sarajevu, u okviru RSA Singl premijera.

Američka pjevačica, kompozitorica, glumica i producentica Miley Cyrus, koja se podjednako dobro snalazi u pop-u, country pop-u i hip hopu je u jeku augusta (13.08.) predstavila singl Midnight Sky. Većina kritike smatrala je da njena prva pjesma u 2020. godini otkriva dio pozadine razvoda od bivšeg supruga, glumca Liama Hemswortha. I Lady Gaga je komentarisala singl kazavši da je pjesma - “brilijantna, nevjerovatna, spektakularna, nezaustavljiva, unikatna, nikada prije viđena“.

Midnight Sky je prvi singl sa novog, sedmog studijskog LP-a Plastic Hearts koji je zvanično predstavljen 27. novembra 2020. godine. Uz singl je stigla informacija o otkazivanju dva planirana EP-a She Is Here i She is Everything. Nešto kasnije, 6. novembra, objavljen je remix Midnight Sky u kojem gostuje Stevie Nicks (Fleetwood Mac), nazvan Edge Of Midnight (Midnight Sky Remix). Pjesma je mashup Midnight Sky i Edge of Seventeen, trećeg singla sa debitantskog albuma Bella Donna koji je Nicks objavila 1981. godine.

U 2021. očekujemo cover album Metallice, koji je najavila u oktobru 2020. godine, a uvod u taj poduhvat je viđen još 2019. godine na Glastonbury festivalu kada je uživo izvela Nothing Else Matters (1992).

Singl Midnight Sky do danas samo na YouTube-u ima više od 105 miliona pregleda.



Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije