Celeste - Stop This Flame

0
Radiosarajevo.ba
Celeste - Stop This Flame
0 / Celeste
Svaki radni dan na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz, u 9:30 i 15:30 sati imamo premijeru jednog novog singla. Posljednjih dana 2020-te godine podsjećamo na neke od najpopularnijih singlova koje smo slušali na Radio Sarajevu, u okviru RSA Singl premijera.

Celeste Epiphany Waite je rođena u Coulver Cityu, SAD a od treće godine živi u Brightonu, Velika Britanija. Danas 25-godišnjakinja, Celeste je odrasla uz muziku Arethe Franklin i Elle Fitzgerald  a ozbiljnije se počela baviti muzikom sa nepunih 16 godina. Kao tinejdžerka je nastupala u raznim bendovima a nakon što je napisala prvu pjesmu privukla je pažnju današnjeg menadžera koji joj je organizovao snimanje u poznatom Sarm West Studios, u kojem su svoje pjesme snimali legendarni The Clash, Led Zeppelin, Paul McCartney, Rihanna i mnogi drugi.

Nakon nekoliko manjih izdanja i turneje sa Michaelom Kiwanukom, krajem prošle godine British Phonographic Industry je objavila da je Celeste osvajačica nagrade British Rising Star koju je primila 18-og februara na dodjeli Brit Awards 2020. godine. BBC je u prvoj sedmici ove godine objavio rezultate glasanja za BBC Sound of 2020 gdje je također osvojila najviše glasova.

U četvrtak 9. januara 2020. godine je predstavila Stop This Flame, prvi od pet singlova u 2020. godini, koja je za ovu talentovanu djevojku, sa profesionalne strane barem, očito bila jako uzbudljiva. Video spot koji je režirao Leonn Ward je objavljen 7-og februara 2020. godine a prikupio je respektabilnih, gotovo 7 miliona pregleda. Prvi album 26-godišnje Celeste je Not Your Muse a objavljen je 26. februara 2020. godine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije