Metallica napravila ludnicu uoči izdavanja novog albuma

Radiosarajevo.ba
Metallica napravila ludnicu uoči izdavanja novog albuma
Official web site / Metallica
U petak, 18. novembra izlazi dugoočekivani novi album benda Metallica

Nakon 8 godina diskografske pauze, legendarna Metallica je napokon odlučila da fanovima servira nešto novo iz svoje kuhinje. Daleko od toga da su se povukli i napravili pauzu. Svo ovo vrijeme su bili koncertno aktivni, što se moglo vidjeti i na njihovom YouTube kanalu, a našli su vremena da rade i na novim pjesmama. 

Ovaj put je u pitanju dupli CD na kojem se nalazi 12 pjesama, a zove se "Hardwired...To Self-Destruct". Inače, ovo je deseti studijski album benda Metallica. Također, ovo je prvi put da gitarista Kirk Hammett nije učestvovao kao autor još od 1983. godine kada je došao u bend. Sve pjesme je napisao autorski dvojac Hetfield-Ulrich, osim "ManUNkind" gdje je učestvovao i basista Robert Trujillo. Kao što smo već spomenuli, album izlazi 18. novembra 2016. godine i to za nezavisnu diskografsku kuću Blackened Records koja je u vlasništvu benda. 

Članovi benda Metallica su ovih dana konstantno u avionu i pokušavaju da budu na svim bitnim mjestima kako bi promovisali novi materijal. Sva ova dešavanja fanovi mogu pratiti na njihovom oficijelnom YouTube kanalu, a u nastavku pogledajte simpatični video i izvedbu legendarnog hita "Enter Sandman" na nešto drugačiji način u Jimmy Fallonovoj "muzičkoj sobi" uz pomoć benda The Roots.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije