Prvi koncert nakon napada u Parizu: Sting odaje počast žrtvama

Anadolija
Prvi koncert nakon napada u Parizu: Sting odaje počast žrtvama
EPA / Sting
Sting će biti prvi muzičar koji će održati koncert u pariškoj dvorani Bataclan nakon napada koji je izveden 13. novembra prošle godine, a u kojem je poginulo više od 80 osoba.

U glavnom francuskom gradu je 13. i 14. novembra prošle godine izvedeno nekoliko bombaških i oružanih napada, a mete su bili bar u blizini fudbalskog stadiona, koncertna dvorana i restorani. U napadima je ubijeno 130 osoba.

Bataclan je bio jedna od meta. Tokom koncerta grupe "Eagles Of Death Metal" tri osobe su otvorile vatru u punoj koncertnoj dvorani.

Sting će 12. novembra održati humanitarni koncert u toj dvorani, a prihod će ići za pomoć humanitarnim organizacijama koje pomažu žrtvama i porodicama stradalih u ovom napadu.

I porodice ubijenih kao i ranjeni u napadu pozvani su na koncert čiji je prvobiti cilj odati počast onima koji su izgubili živote u ovom napadu.

"Imamo dva važna zadatka na ponovnom otvaranju Bataclana. Prvi je da odamo počast onima koji su izgubili živote prije godinu dana, a drugi da slavimo život i muziku koje i predstavlja ovo historijsko mjesto", napisao je Sting. 

Direktor Bataclana Jerome Langlet izrazio je nadu da ova koncertna dvorana može vratiti svoju prvobitnu ulogu kao jedno od vodećih muzičkih prostora Pariza te da će zauvijek ostati podsjetnik na veliku tragediju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije