Sarajevo intergalactic sessions / Legendarni DJ Krush stiže u Sarajevo

06. 03. 2018. u 10:17:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Japanski umjetnik koji je zauvijek izmjenio pojam hip-hopa nastupa u Sarajevu 7. aprila.

U sklopu programskog serijala Sarajevo Intergalactic Sessions, 7.aprila u amfiteatru Doma mladih nastupa legendarni japanski DJ producent koji 23.marta kreće na evropsku promotivnu turneju svoja dva albuma, “Kiseki” i “Cosmic Yard”. U regionu Balkana, upravo Sarajevu je pripala čast ugostiti ovog umjetnika koji će na ovoj turneji proslaviti punih 25 godina svoga djelovanja na svjetskoj muzičkoj sceni.

Nastupio je na više od 300 festivala širom svijeta, kao što su Glastonbury (UK), Coachella (SAD), Montreux Jazz Festival (Švicarska), Sonar (Španija), Roskilde (Danska)... Do sada ga je vidjelo više od 12 miliona ljudi u 402 grada u 59. zemalja. Trenutno svjetske turneje radi na više od 30 lokacija godišnje.

DJ Krush se vraća 2015. godine sa prvim albumom nakon 11 godina, "Butterfly Effect", i počinje svjetsku turneju od oktobra 2015. do juna 2016., kroz 60 gradova u 23 države.

Ulaznice za sve programe Sarajevo Intergalactic Sessions 2018 možete obezbijediti preko serivsa kupikartu.ba.

DJ KRUSH / Tokyo, Japan / Hip Hop, Trip-Hop // 07.04.2018
LTJ BUKEM & MC LOWQUI / London, UK / Drum & Bass // 12.05.2018
LEFTFIELD DJ SET / London, UK / House, Techno // 16.06.2018

Hideaki Ishi aka DJ Krush rođen je 29. jula 1962. u Tokiju. Ovaj talentovani producent i DJ sa posebnim osjećajem za miksanje te komponovanje sopstvenog prepoznatljivog zvuka, široko je prihvaćen i cijenjen na svetskoj muzičkoj sceni. Samostalnu karijeru DJ Krush počinje 1992. godine a vjerovatno je najpoznatiji po historijskoj činjenici da je bio prvi DJ koji je koristio gramofone kao žive instrumente zbog čega je vrtoglavom brzinom privukao pažnju svjetskog auditorijuma. Njegove vještine i tehnike na gramofonima i danas su inspiracijom mnogih DJeva širom svijeta.

Bio je to film “Wild Style” koji ga je lansirao u hip-hop vode početkom 80-ih godina, da bi krajem istih formirao grupu Krush Posse, koja je bila proglašena za najbolji hip-hop sastav u Japanu. 1992. Godine DJ Krush započinje svoju solo karijeru a svoj prvi album "Krush" izdao je u januaru 1994.
Kao pionir japanske hip-hop i trip hop scene, iza sebe ima devet solo albuma, jedan mix album, i dva remix albuma. Sva njegova solo izdanja su odlično prihvaćena u Japanu i u svijetu, a njegov šesti album "Zen" je visoko ocijenjen i nagrađen kao najbolji electronica album 2002. godine od "AIFM Awards" (Sjedinjenje Američke Države).
Historijska kolekcija njegove dvanaestogodišnje karijere "Suimou Tsunenimasu" je u Japanu izdata 2007. kao specijalni DVD box, a također je izdat u deset mjesečnih
singlova tokom 2011. godine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA