Jamiroquai - Automaton

Radiosarajevo.ba
Jamiroquai - Automaton
“Buffalo Man“ se vratio. Britanski funksteri Jamiroquai su 16. januara 2017. godine, nakon sedam godina hibernacije, obradovali veliki broj fanova teaserom njihovog osmog studijskog albuma.

Dan kasnije su objavili datume turneje koja će trajati tokom proljeća i ljeta 2017. godine a obuhvata sljedeće zemlje: Japan, Portugal, Južna Koreja, Grčka, Holandija, Italija, Finska, Francuska, Švajcarska i Češka.

Prošli petak objavljen je novi teaser sa spiskom pjesama koje će se naći na albumu koji je najavljen za 31. mart 2017. godine. U subotu, napokon, i dugo očekivani novi singl koji se zove kao i novi album Automaton.

"Inspiracija za pjesmu se nalazi u očiglednom rastu umjetne inteligencije i tehnologije u svijetu danas i kako mi ljudi počinjemo da zaboravljamo prijatne, jednostavne i elokventne stvari u životu i okruženju, uključujući naše odnose jedni s drugima, kao ljudska bića", rekao je Jay Kay, koji je koproducent albuma s klavijaturistom Mattom Johnsonom.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije