Michael Kiwanuka na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Michael Kiwanuka na Radiju Sarajevo
Facebook / Michael Kiwanuka
Michael Samuel Kiwanuka je britanac koji je imao veoma uspješnu 2016. godinu.

Nekolicina singlova završila je na top ljestvicama širom svijeta a album objavljen u julu, urađen sa 32 muzičara i 11 inžinjera i producenata, određeno vrijeme je proveo na prvom mjestu britanske liste najprodavanijih albuma. Sasvim dovoljan razlog da velikoj nadi britanskog soula posvetimo vikend u kojem ćemo vam predstaviti rezultate njegovog dosadašnjeg rada.

Kiwanuka je odrastao u Londonu, sin roditelja iz Ugande koji su pobjegli pred Aminovim režimom. Studirao dizajn, medije i umjetnost na Univerzitetu u Westminsteru i svirao kao session gitarista za Chipmunk i Bashyprije nego je pokrenuo solo karijeru. Pažnju Communion Records privukao je sa svoja prva dva EP-a i singlomTell Me A Tale, a pažnju javnosti kao podrška Adele na njenoj turneji Adele Live 2011.

Prvi album “Home Again“ objavio je 2012. godine a drugi “Love & Hate“, za sada posljednji, 15. jula 2016. godine. Jedan od producenata albuma je i Danger Mouse (Brian Burton) koji je svoj kvalitet dokazao producirajući albume za U2, The Black Keys, Red Hot Chili Peppers, Gnarls Barkley, Gorillaz i mnogim drugim.Michaela Kiwanuku kojeg porede sa Marvinom Gayeom, Curtisom Mayfieldom, Billom Withersom, Randyem Newmanom, Terryem Callierom i Otisom Reddingom sa velikim zadovoljstvom predstavljamo na 90,2 tokom ovog vikenda. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije