Gorillaz na Radiju Sarajevo i imaju novi album

Radiosarajevo.ba
Gorillaz na Radiju Sarajevo i imaju novi album
Official web site / Gorillaz 2017
Gorillaz su tu sa novim albumom

29. juna objavljen je The Now Now, novi album britanskog "virtualnog" sastava
Gorillaz što je povod da ovaj muzički vikend na našem radiju posvetimo grupi koju
su 2000. osnovali Damon Albarn i Jamie Hewlett.

To je njihov 6. album, objavljen nešto više od godinu dana nakon predhodnika Humanz. Rad na albumu počeo je krajem prošle godine u toku njihove američke turneje, a većina albuma snimljena je u februaru u londonskom Studiju 13. Prema riječima Damona Albarna požurili su sa izdavanjem novog albuma da bi na predstojećim ljetnim festivalima mogli izvoditi nove stvari, a na novom albumu ima manje saradnji sa drugim izvođačima nego na predhodnom. George Benson im se pridružio u numeri koja otvara album i nosi naziv Humility:

Gorillaz feat. George Benson - Humility

dok su na numeri "Hollywood" gostovali Snoop Dogg i Jamie Prinsiple. Dosadašnji singlovi sa ovog albuma su Humility, Lake Zurich, Sorcererz, Fire Flies i Hollywood. Pored pjesama sa albuma The Now Now ovog vikenda na Radiju Sarajevo slušat ćemo i stare hitove grupe Gorillaz kao što su: Clint Eastwood, Rock The House, Feel Good Inc, DARE, Dirty Harry, Stylo, On Melancholy Hill, We Got The Power...

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije