Eros Ramazzotti na 90,2 FM

Radiosarajevo.ba
Eros Ramazzotti na 90,2 FM
Official web site / Eros Ramazzotti
Ovaj vikend na 90,2 slušamo Erosa Ramazzottia

Bez nekog posebog povoda, ove subote i nedjelje ćemo naš muzički program obogatiti talijanskim jezikom. Kao što ste i pročitali, slušamo Erosa Ramazzottia koji je 17. novembra 2017. godine objavio kompilacijski album Duets! 

Eros Walter Luciano Ramazzotti je italijanski muzičar, pjevač i kompozitor. Rođen je 28. oktobra 1963. godine u Rimu. Mladost je proveo baveći se povremeno glumom i sanjajući o muzičkoj karijeri. 1981. se prijavio na takmičenje muzičkih talenata s pjesmom "Rock 80", koja mu je kasnije osigurala prvi ugovor s izdavačkom kućom. Nakon selidbe u Milano 1982. godine izlazi njegov prvi singl "Ad un amico". Dvije godine kasnije ostvaruje se Erosov veliki san nastupom na Sanremo Festivalu s pjesmom "Terra promessa". Singl je uskoro objavljen u cijeloj Europi i pretvorio je Erosa u svjetsku muzičku zvijezdu.

Od 1984. godine, Ramazzotti je objavio 11 studijskih albuma, jedan EP, tri kompilacije, tri albuma uživo i 37 singlova. Prodao je preko 60 miliona nosača zvuka. Do danas je sarađivao i sa zvijezdama poput Cher, Tine Turner, Andrea Bocellia, Patsy Kensit, Anastacie, Joe Cockera, Lynn Davis, Ricardo Arjona, Luciano Pavarottia, Laura Pausini, Nicole Scherzinger i Ricky Martina.

Ovaj vikend na 90,2 FM uživajte u hitovima Erosa Ramazzottia.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije