Justin Timberlake na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Justin Timberlake na Radiju Sarajevo
Povodom objavljivanja novog albuma "Man of the woods", ovog vikenda slušamo nešto češće popularnog američkog pjevača Justina Timberlakea na Radiju Sarajevo.

Justin Randall Timberlake se osim pjevanjem bavi i producentskim poslom, plesač je i glumac. Proslavio se kasnih 90-ih godina kao najomiljeniji pjevač njujorškog boy benda  'N Sync.  U svojoj karijeri osvojio je devet Grammy nagrada i četiri nagrade Emmy.

Njegov prvi solo album Justified izašao je 2002. godine te je diljem svijeta prodan u više od 7 milijuna primjeraka. Najpoznatija pjesma s tog albuma Cry me a river nastala je u suradnji sa tada vrlo popularnim producentom Timbalandom.

Timberlakeov drugi samostalni album, FutureSex/LoveSounds izašao je 2006.godine, a prodan je u više od 8,6 milijuna primjeraka zahvaljujući trima hitovima - SexyBack, My Love i What goes around...comes around, opet u suradnji s Timbalandom.

Godine 2012. oženio je glumicu Jessicu Biel, s kojom ima i dijete. Ona je učestvovala i u snimanju njegovog novog albuma.

Svoj treći album The 20/20 Experience objavio je 2013. godine. Drugi dio albuma izlazi u krajem iste godine.

Za soundtrack animiranog filma Trolls, 2016. uradio je pjesmu Can't stop the feeling, koja je bila veliki hit širom svijeta.

Novi album Man of the woods objavljen je 2. februara 2018. godine, ovaj put sa producentskim duom The Neptunes (Pharrell Williams i Chad Hugo).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije