Paloma Faith na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Paloma Faith na Radiju Sarajevo
0 / Paloma Faith
Ove subote i nedjelje, od 10h ujutro do 21h uvečer, u periodima po 15-20 minuta, na talasima Radija Sarajevo slušamo pjesme iz diskografije 36-godišnje engleske pjevačice, kompozitorice i glumice Palome Faith Blomfield.

Nakon objave jednog od posljednjih velikih komercijalnih albuma u prošloj godini, četvrtog studijskog albuma The Architect (17.11.2017.), Paloma je izjavila da je bila odlučna u namjeri da neće pisati o ljubavi. “Novi album je socijalna opservacija. Željela sam pogledati izvan sebe. Posmatram politiku iz perspektive običnog čovjeka ili žene sagledavajući ljudsku patnju. Svaka pjesma na albumu je o različitom segmentu društveno-političkog svijeta u koji sam zaronila. Htjela sam biti malo modernija. Na prošlim albumima sam se više bavila prošlošću, a sada više gledam unaprijed radi majčinstva i želje da mjenjam stvari nabolje. Ovaj album je brak starog i novog“ – na kraju je kazala Paloma Faith.  

Prvi singl Crybaby je uradio poznati britanski producent Starsmith (Kylie Minogue, Jess Glynne, Clean Bandit, Ellie Goulding) a objavljen je 31. augusta 2017. godine. Drugi singl Guilty je predstavljen krajem oktobra a u pitanju je pjesma koja je napisana iz perspektive onih koji su se odlučili da glasaju za Brexit “I've been a criminal, I made a mistake, believed in a fictional, then let everything slip away“.

Pored pjesama sa novog albuma, ovog vikenda ćemo se prisjetiti i prethodnih albuma od 2009. godine do danas, a to su: Do You Want The Truth or Something Beautiful (2009), Fall To Grace (2012) i A Perfect Contradiction (2014).

I ovog vikenda uživajte na 90,2 MHz !

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije