Ed Sheeran na Radio Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Ed Sheeran na Radio Sarajevu
Google / Eminem & Ed Sheeran

Izlazak novog albuma No. 6 Collaborations Project  Eda Sheerana povod je da ovaj vikend na Radio Sarajevu posvetimo mladom britanskom kantautoru.

Ovo je i direktna asocijacija na njegovo prvo izdanje u karijeri - EP nazavan No. 5 Collaborations Project, koji je izdao u vlastitoj produkciji i koji nije u njegovoj zvaničnoj diskografiji. Isto tako čini se da napušta koncept davanja imena svojim albumima po znakovima za matematičke operacije ( +, x, ÷).

Edward Christopher "Ed" Sheeran rođen je 1991, a njegov debi album + ("plus") iz 2011. postaje višestruko platinasti u Velikoj Britaniji, što nači da je prebacio 7 miliona prodanih primjeraka.

Uspješan je i kao kompozitor za druge izvođače, a nakon saradnje i turneje sa Taylor Swift postaje i svjetski popularan.

Godine 2014. objavljuje album x ( "multiply") koji je prodan u devet miliona primjeraka, a u velikom broju zemalja bio je na prvom mjestu top lista.

Slijedi album ÷ ( "divide"), a kao najavu albuma , Sheeran je pjesme Shape of You i Castle on the Hill, a za prvi singl sa novog albuma izabrana je pjesma How Would You Feel (Paean).

Veliki hit bila je i saradnja sa Justinom Beiberom na pjesmi Love yourself. Saradnju su ponovili i na novom izdanju i pjesmi I don't care.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije