Mark Ronson na Radio Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Mark Ronson na Radio Sarajevu
0 / Mark Ronson
Ovaj vikend slušamo najveće hitove Marka Ronsona na 90,2 Mhz.

Mark Ronson Daniel
 (rođen 4 Sep 1975) je engleski muzičar, DJ, pjevač i muzički producent.
 
Njegov debi album Here Comes the Fuzz nije imao značajniji uticaj na top liste, dok je drugi album Version, dostigao broj dva na listi najboljih britanskih albuma, i obuhvatio tri UK top 10 singla. Ovaj uspjeh mu je priskrbio Brit Award za najbolji britanski Male Solo 2008. godine. Njegov treći studijski album, Record Collection, objavljen je 27. septembra 2010. godine. Na listi albuma u Velikoj Britaniji najbolji plasman je bila pozicija dva. U 2014. godini Ronson je postigao svoj prvi broj jedan singl u Velikoj Britaniji i SAD-u, sa "Uptown Funk", na kojem je svoj vokalni doprinos dao i Bruno Mars. Njegov četvrti studijski album, Uptown Special, izdat je u januaru 2015. godine, i postao njegov prvi UK broj jedan album.
 
Poznat kao multi-instrumentalista i sjajan producent, do sada je sarađivao i radio na velikom broju nagrađivanih izdanja koja potpisuju muzičke zvijezde kao što su Amy Winehouse, Adele, Nikka Costa, Ol' Dirty Bastard, Lily Allen, Robbie Williams, Solange Knowles, Kaiser Chiefs, Duran Duran, Paul McCartney, Lana Del Rey... da pomenemo samo neke.
 
Novi album, Late Night Feeelings, Mark Ronson je objavio 21. juna ove godine, a najavio gas je singl Nothing Breaks Like The Herar, na kojem gostuje Miley Cyrus.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije