Dolly Parton na Radio Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Dolly Parton na Radio Sarajevu
Official web site / Dolly Parton

Nova Netflixova komedija Dumplin' , u kojoj se radnja odvija oko Dolly Parton, a Dolly je uradila muziku za film (mada je nema u njemu) povod je da predstojeći muzički vikend na Radio Sarajevu posvetimo ovoj američkoj country pjevačici, kantautorici i glumici. Svaki puni sat od 10:00 do 20:00, u blokovima od oko 15 minuta, slušaćemo pjesme Dolly Parton.

Soundtrack za film Dumplin' sadrži pet novih pjesama, rađenih u saradnji sa Lindom Perry (4 Non Blondes), kao i neke od njenih poznatih pjesama koje su ponovo snimljene. Kao gošće na albumu pojavljuju se Miranda Lambert, Alison Krauss, Macy Gray, Sia, Mavis Staples, kao i producentica i glumica u filmu Jennifer Aniston.

Dolly Rebecca Parton ( Sevierville, Tennessee, 1946.) u svojoj karijeri je napisala oko 3000 pjesama, a najpoznatije su I Will Always Love You, Jolene , 9 to 5, Coat of Many Colors... Dobitnica je mnogobrojnih nagrada, a spomenimo 25 "zlatnih" i "platinastih" albuma, 47 nominacija za Grammy (9 osvojenih nagrada), a interesantno je da je i kao glumica više puta nominovana za Golden Globe nagradu. Primljena je u Hall of Fame u više oblasti, ima svoje 2 zvijezde u Hollywood Walk of Fame, a 2014. dobila je priznanje za prodatih 100 miliona albuma u svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije