Čuvari Galaksije na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Čuvari Galaksije na Radiju Sarajevo
Radiosarajevo.ba / Čuvari Galaksije na Radiju Sarajevo
Sniman uz posve novu zvučnu pozadinu Awesome Mixtape #2, Marvel Studios, film Čuvari Galaksije Vol. 2 nastavlja se pustolovinom ekipe koja prelazi granice svemira.

Čuvari se moraju boriti da održe svoju novostečenu obitelj na okupu dok otkrivaju tajnu pravog porijekla Petera Quilla. Stari neprijatelji postaju saveznici, a fanovima omiljeni likovi iz klasičnih stripova priskočit će u pomoć našim junacima dok se Marvel Cinematic Universe nastavlja širiti.

Čuvare galaksije Vol. 2 napisao je i režirao James Gunn. Glume Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel kao Baby Groot, Bradley Cooper kao Rocket, Michael Rooker, Karen Gillan, Pom Klementieff, Elizabeth Debicki, Chris Sullivan, Sean Gunn, Tommy Flanagan, Laura Haddock, Sylvester Stallone i Kurt Russell. Kevin Feige je producent, a Louis D’Esposito, Victoria Alonso, Jonathan Schwartz, Nikolas Korda i Stan Lee izvršni su producenti.

Među brojnim genijalnostima Gunnovih Čuvara galaksije, korištenje muzike jedna je od najcjenjenijih. Osim što je sastavio nevjerojatnu listu pjesama iz 70-ih i 80-ih, redatelj ju je isprepleo s pričom tako da ju je uskladio s likovima što je značajno poboljšalo film. Pogled na listu pjesama za Čuvare galaksije Vol. 2 otkriva da je Gunnova genijalnost ponovo na djelu na prikladno nazvanoj listi Awesome Mix Vol.2.

Ljubitelji muzike imat će u čemu uživati, od Mr. Blue Sky koju izvodi Electric Light Orchestra do Parlimentove Flash Light. Čak će i najležerniji obožavatelj muzike cijeniti uključivanje nekih pjesama kao što su The Chain Fleetwood Maca (naravno, bend je najprije morao pogledati scenu u kojoj se pjesma koristi da bi dao odobrenje) i Brandy (You're a Fine Girl) u izvedbi Looking Glassa. Tu su i Silver and Jay s pjesmom Wham Bam Shang-A-Lang i The Americans s Come a Little Bit Closer.

Posljednja pjesma na albumu zajednički je uradak Gunna i kompozitora Tylera Batesa Guardians take on Meco’s disco Star Wars theme. To je komična pjesma koju pjeva veliki David Hasselhoff, jedan od heroja iz djetinjstva Petera Quilla (Chris Pratt).

Pogledajte listu pjesama i navucite se na osjećaj!

1. "Mr. Blue Sky," Electric Light Orchestra"
2. "Fox on the Run," Sweet"
3. "Lake Shore Drive," Aliotta Haynes Jeremiah"'
4. "The Chain," Fleetwood Mac"
5. "Bring it On Home to Me," Sam Cooke
6. "Southern Nights," Glen Campbell
7. "My Sweet Lord," George Harrison
8. "Brandy You're a Fine Girl," Looking Glass
9. "Come a Little Bit Closer," Jay and the Americans
10. "Wham Bang Shang-A-Lang," Silver
11. "Surrender," Cheap Trick
12. "Father and Son," Yusuf / Cat Stevens
13. "Flashlight," Parliament
14. "Guardians Inferno," The Sneepers featuring David Hasselhoff

Ove subote i nedelje, na 90,2 MHz, uživajte u pjesmama sa Awesome Mix Vol.2. kao i sa prethodne Awesome Mix Vol.1. kompilacije a vidimo se u kinu od 04.maja !

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije