Jamiroquai na Radiju Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Jamiroquai na Radiju Sarajevo
“Buffalo Man“ se vratio - britanski funksteri Jamiroquai su nakon sedam godina hibernacije, obradovali veliki broj fanova njihovim osmim studijskim albumom.

Prije gotovo 12 godina, u dvorani KSC Mirza Delibašić, gledali smo Jamiroquai u Sarajevu. To sada izgleda kao davna prošlost. Vjerovatno i fanovima izgleda kao vječnost, vrijeme proteklo od posljednjeg Jamiroquai albuma. Novi album zove se Automaton i izašao je zvanično 31. marta 2017. U isto vrijeme to je i klasični i moderni JamiroquaiDisco groove je i dalje baza, a sve naravno zvuči funky. No, tu su i slojevi elektronike povrh organskih instrumenata, što zaista zvuči kao osvježenje. 

Ljubitelji klasičnog Jamiroquai zvuka imaju svoje pjesme na Automatonu - Hot property kao da želi biti nova Cosmic girl, a Superfresh ide prema hitu Canned heat. Neka Jamiroquai varijanta Last night a DJ saved my life bi mogla biti Nights out in the jungle.

Preporučujemo i pjesme: Cloud 9Something about youCarla...

Ove subote i nedelje na 90,2 MHz, plešite uz diskografiju JK-a i ekipe ! Pjesme su podjeljene u blokove od 20-ak minuta, svakih sat vremena, od 9h do 21h.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije