Bonnie Tyler na Radio Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Bonnie Tyler na Radio Sarajevu
Facebook / Bonnie Tyler
Bonnie Tyler (rođ. 8. juna 1951.) je velška pevačica, najzpoznatija po hitovima 1970-ih i 1980-ih, "It's a Heartache", "Holding Out for a Hero" i "Total Eclipse of the Heart".

Nakon Top 10 uspjeha pesme "Lost in France" 1976. godine, izdaje svoj prvi album 1977. pod nazivom "The World Starts Tonight". Singl s albuma, "More Than a Lover ', se našao na UK Top 30, a sljedeći singl, Heaven, na Top 30 u Njemačkoj.

Godine 1977, Tyler su dijagnostikovani polipi na glasim žicama. Nakon operacije, naređeno joj je da ne govori šest nedelja kako bi se pomoglo procesu ozdravljenja, no ona se slučajno izvrištala iz frustracije jednog dana, što je uticalo na njen glas. U početku je mislila da je njena pjevačka karijera uništena, ali na njeno iznenađenje njezin sljedeći singl, "It s a Heartache" ju je učinio međunarodnom zvijezdom. Pesma se našla na # 4 u Velikoj Britaniji, # 3 u SAD-u, # 2 u Njemačkoj, a na vrhu liste u nekoliko zemalja (uključujući Francusku i Australiju). Njen drugi album, Natural Force, takodje je retitlovan u "It s a Heartache" za američko tržište i certificiran zlatnim tiražom. Tyler nakon toga snima "Holding Out za Hero" za blockbuster film "Footloose", koji je do danas ostao njezin posljednji veliki uspjeh.

I dalje je aktivna u muzičkoj industriji s turnejama po cijelom svijetu, a takođe je postala uspješna poslovna žena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije