RSA singl premijere / Bob Sinclar & Nyv - Borderline

19. 05. 2022. u 09:19:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Neumorni 53-godišnji francuski DJ i producent Bob Sinclar ponovo je aktuelan sa novom pjesmom Borderline. Pjesmu koju je objavio Time Records pjeva Mirella Nyvinne Pinternagel, 23-godišnjakinja kaja se potpisuje kao Nyv. Talentovana mlada dama sa njemačkim i marokanskim korijenima, rođena u Luxemburgu i adresom u italijanskom Milanu, vrsna je pjevačica i svira bubnjeve, klavir, gitaru, mandolinu, bas i ukulele.

Tokom 2017. godine nastupila je u mlađim kategorijama San Rema i zauzela 3 mjesto, što se pokazalo kao bitan faktor u nastavku karijere potpisom za izdavačku kuću Sugar (Tiziano Ferro, I Negramaro, Malika Ayane). Prošle godine je kontaktirala Bob Sinclara i ponudila mu da posluša njene pjesme na italijanskom jeziku a, po njegovim riječima, “on je osjetio da ona nije zadovoljna muzičkim pravcem kojim je krenula“. Nastavak komunikacije na relaciji Paris-Milano je rezultirao demo verzijom pjesme koja se kasnije razvila u današnju RSA Singl premijeru i koja je objavljena 13. maja 2022. godine.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA