Maneskin - SUPERMODEL

0
Radiosarajevo.ba
Maneskin - SUPERMODEL
Foto: EPA-EFE / Maneskin
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Maneskin, što je danska riječ za mjesečinu, je rimski glam rock bend koji je prošlogodišnjom pobjedom u nizozemskom Rotterdamu doveo Euroviziju 2022. godine u Torino, Italiju. Takmičenje koje je završeno u subotu 14.05.2022. godine pobjedom ukrajinskog Kalush Orchestra sa pjesmom Stefania, upotpunjeno je i promocijom novog singla italijanskog kvarteta.

Pjesma SUPERMODEL je napisana u Los Angelesu uz pomoć jednog od najpoznatijih muzičkih producenata Maxa Martina (The Weeknd, Lady Gaga, Coldplay). Rimski baskeri iz tinejdžerskog doba se pripremaju za turneju Loud Kids Tour (31. oktobar), koja će proći kroz Seattle, New York, San Francisco, Atlantu i Washington, a evropski dio iz 2023. godine je već rasprodat.

U video prilogu pogledajte nastup i promociju singla uživo sa izbora za pjesmu Eurovizije 2022. godine u Torinu.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/svijet/kongres-sad-konacno-odobrio-pomoc-ukrajini-evo-koliko-novca-ce-dobiti/542850?type=trending[/related]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije