Bananarama - Favourite

0
Radiosarajevo.ba
Bananarama - Favourite
Official web site / Bananarama
Svaki radni dan imamo premijeru jednog novog singla na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz.

Legendarni londonski pop duo Bananarama obilježavaju četiri decenije postojanja objavljivanjem 12. studijskog albuma Masquerade.

Najavljen za 22. juli 2022. godine, u okviru album projekta Sara Dallin i Keren Woodward su se udružile sa kompozitorom i producentom Ianom Mastersonom (Kylie Minogue, Sophie Ellis-Bextor, Pet Shop Boys, Atomic Kitten, Geri Halliwell itd.) na 11 novih pjesama, uključujući singl Favourite čiji je koautor Alice D, kćerka Sare Dallin.

Originalno zamišljen kao EP, album je nastao kada je raspored živih nastupa za 2020. godinu nestao. “Volim pisati pjesme, to mi je najdraži dio procesa“ – kaže Sara Dallin i nastavlja – “Izolacija, rađanje ideja te pričanje priče u manje u 4 minute je prava umjetnost“.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/crna-hronika/iz-korita-rijeke-doljanke-izvuceno-tijelo-muskarca/543176?type=trending[/related]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije