Best of RSA premijere 2023: Nothing But Thieves - Welcome To The DCC

0
Radiosarajevo.ba
Best of RSA premijere 2023:  Nothing But Thieves - Welcome To The DCC
Facebook / Nothing But Thives

Svaki radni dan na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz, u 9:30 i 15:30 sati imamo premijeru jednog novog singla.

Posljednjih dana 2023. godine podsjećamo na neke od najpopularnijih singlova koje smo slušali na Radio Sarajevu, u okviru RSA Singl premijera.

Još jedna pjesma koju smo izdvojili iz više od 250 ovogodišnjih RSA Singl premijera je bila učesnica mnogih top ljestvica i objavljena je 15. marta 2023. godine. Britanski alter-indie-hard-rock sastav Nothing But Thieves je malo “izašao iz svoje kože“ kada je kreirao pjesmu Welcome To The DCC, najavnu numeru sa albuma Dead Club City (30.06.2023).

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

Predvodnik benda iz Southenda, Conor Mason je kazao da, kada su je počeli praviti, na umu su imali parodiju 80-tih.

Dobro smo se smijali, jer ona je uvod, poziv (na slušanje albuma op.a.) i pomislili smo idemo se glupirati i zabavljati – kazao je Conor, a drugi gitarista Dom Craik dodao - Elektronski duo Justice smo imali na umu kada smo pravili pjesmu, kao i dosta francuskih dance pjesama. Osjetili smo da smo prilično “na ivici“ jer smo bili prilično daleko od onoga što inače sviramo, ali što smo je više svirali postajala je draža.

Gitarista Joe Landridge-Brown kaže da Welcome To The DCC nije planirana da bude singl te da ih je njen uspjeh uhvatio “u zamku“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije