Best of RSA premijere 2023: Kylie Minogue - Padam Padam

0
Radiosarajevo.ba
Best of RSA premijere 2023: Kylie Minogue - Padam Padam
Facebook / Kylie Minogue

Od ponedjeljka do petka na Radiosarajevo.ba i 90,2 MHz, u 9:30 i 15:30 sati imamo premijeru jednog novog singla.

Posljednjih dana 2023. godine podsjećamo na neke od najpopularnijih singlova koje smo slušali na Radio Sarajevu, u okviru RSA Singl premijera.

Jedna od pjesama za koju se komotno može kazati da spada u klub najznačajnijih izdanja 2023. godine je Padam Padam od australske zvijezde Kylie Minogue. Singl je predstavljen 18. maja kao udarni singl sa njenog šesnaestog studijskog albuma Tension koji je objavljen 22. septembra 2023. godine. Norveška pjevačica i kantautorica Ina Wroldsen je jedna od autora dance-pop, synth-pop pjesme uz britanskog producenta Lostboya.

Od svog objavljivanja, Padam Padam je postala viralni fenomen na društvenim mrežama i prepoznata je kao kulturni fenomen pop kulture koji je premostio generacijsku razliku između mlađih i starijih fanova. Nagrađena je nekolicinom nagrada i završila u vrhovima mnogih top ljestvica širom svijeta, a njen uticaj je bio takav da je u Britaniji pokrenuta i peticija da se onomatopeja padam (koja predstavlja otkucaj srca) uvrsti u riječnik.

Slučaj iz Gradiške: Muškarac u kući držao arsenal oružja, pogledajte šta su mu sve pronašli

Slučaj iz Gradiške: Muškarac u kući držao arsenal oružja, pogledajte šta su mu sve pronašli

Video spot koji možete vidjeti u prilogu je dijelo filmmejkerice i dugogodišnje saradnice Sophie Muller koja je inspiraciju našla u radovima režisera Davida Lyncha i Nicolasa Roega.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije