Zbog epidemioloških mjera iznajmili avion i vjenčali se

1
Radiosarajevo.ba
Zbog epidemioloških mjera iznajmili avion i vjenčali se
Foto: PrtScr / Vjencanje u avionu

Kako bi izbjegli stroga ograničenja uvedena zbog pandemije koronavirusa, jedan indijski par unajmio je avion i održao vjenčanje u zraku s više od 160 gostiju.

Društvenim mrežama kruže snimke sa spomenute svadbe organizirane u trenutku kad su u indijskoj saveznoj državi Tamil Nadu, odakle je avion poletio, na snazi rigorozne restrikcije kako bi se smanjilo širenje covid zaraze, piše Jutarnji.hr.

Ondje na vjenčanjima ne smije biti više od 50 gostiju.

Indijske vlasti odmah su pokrenule istragu. Dužnosnik civilnog zrakoplovstva rekao je kako je osoblje SpiceJeta odmah maknuto s dužnosti.

Glasnogovornik SpiceJeta izjavio je pak kako je Boeing 737 rezerviran preko putničkog agenta za let od Maduraija do Bangalorea za potrebe putovanja nakon vjenčanja.

"Klijent je bio detaljno obaviješten o svim covid smjernicama koje je trebao slijediti tokom leta", dodao je.

Prema službenim podacima, drugi val koronavirusa u Indiji usmrtio je najmanje 300.000 ljudi, no stručnjaci strahuju da je stvaran broj preminulih daleko veći.

Naime, mnoge porodice koje si ne mogu priuštiti troškove kremiranja ilegalno sahranjuju svoje najmilije na obalama rijeke Ganges ili tijela jednostavno bacaju u vodu, tvrdi BBC.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije