Fauci: Indija je u očajnoj situaciji, zatvaranje na nekoliko sedmica bi moglo pomoći

0
Radiosarajevo.ba
Fauci: Indija je u očajnoj situaciji, zatvaranje na nekoliko sedmica bi moglo pomoći
FOTO: EPA / Fauci/ Indija

Nijedna zemlja ne voli 'zaključavanje', ali trenutno 'gašenje na nekoliko sedmica' mogli okončati ciklus prenosa u Indiji, rekao je doktor Anthony S Fauci.

Smatra kako bi upravo ovo pružilo izlaz iz ove teške i očajne situacije, u kojoj se ova zemlja nalazi.

Fauci je glavni medicinski savjetnik administracije Biden koji je surađivao sa sedam američkih predsjednika, razgovarao je u petak ekskluzivno za The Indian Express iz Nacionalnog instituta za zdravlje u Bethesdi u državi Maryland.

"Jedino što ne želim raditi i nadam se da neće tako ispasti - jeste da se uključim u bilo kakvu kritiku načina na koji je Indija riješila situaciju, jer to onda postaje političko pitanje, a ja ne to želim učiniti jer sam osoba iz javnog zdravstva i nisam politička osoba. Čini mi se da je Indija trenutno u vrlo teškoj i očajnoj situaciji. Upravo sam sišao, pripremajući se za ovaj intervju, pogledao sam snimak CNN-a ... čini mi se da je to očajna situacija", napomenuo je Fauci.

Kako je napomenuo, cijepljenje građana je nešto što se mora uraditi.

Međutim, to neće ublažiti problem ljudi koji trebaju kisik, hospitalizaciju i medicinsku njegu.

Također, preporučio je komisiju ili hitnu grupu kako bi se napravio plan dolaska do kisika i lijekova.

Imao je i jedan globalan savjet.

"Sada postoji patnja, ali garantiram da ćemo je vratiti u normalu. Držite se, pomažite jedni drugima. Vodite računa jedni o drugima i stvari će se vratiti u normalu", poručio je Fauci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije