"U jednim plavim očima": Viralni video u čast Indexima vratit će vas u neka bolja vremena

1
Radiosarajevo.ba
"U jednim plavim očima": Viralni video u čast Indexima vratit će vas u neka bolja vremena
Foto: Kolaž / Viralni video u čast Indexima

Koncertni spektakl "Indexi i prijatelji" hommage je kultnom sarajevskom bendu Indexi. Povodom 60. godišnjice od osnivanja benda organizovano je pet velikih regionalnih koncerata od kojih jedan održan u sarajevskom Domu mladih 25. oktobra. 

U ovom emotivnom projektu pjevali su se bezvremenski hitovi kao što su 'Bacila je sve niz rijeku', 'Sanjam', 'Balada', 'Da sam ja netko', 'Sve ove godine', 'Plima', 'Jutro će promijeniti sve'...

Na koncertu su se okupili živući članovi benda: Fadil Redžić, Neno Jurin, Miroslav Šaranović, Peco Petej, Vlado Pravdić, legendarni klavijaturist Bijelog dugmeta koji je muzičku karijeru počeo u Indexima, te gitaristi Muris Varajić i Ivan Kukić.

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

Vanredno obavještenje iz Vodovoda: Veliki dio Sarajeva bez vode zbog novog kvara!

Indexi i prijatelji u Domu mladih: Publika uživala u stihovima legendi

Indexi i prijatelji u Domu mladih: Publika uživala u stihovima legendi

Uz njih su na binu stali starijii i iskusniji, te mladi pjevači, vrhunskih vokalnih kvaliteta. Pjevali su Dado Topić, Hari Mata Hari, Zoran Predin, Neno Belan, Branko Đurić-Đuro, Dino Jelusić, Nermin Puškar, Bojana Stamenova, Amel Čurić, Tamara Todevska, Dejan Cukić.

Nakon koncerta, Branko Đurić-Đuro objavio je video na kojem sa svojim kolegama Hari Mata Harijem, Nerminom Puškarom, Amelom Čurićem, Nenom Belanom i Dejanom Cukićem pjeva hit sarajevskog benda "U jednim plavim očima".

"Back stage sinoć u Skenderiji na koncertu Indexi i prijatelji. Fenomenalno pjevačko društvo u pratnji velikih INDEXA. Pjevali smo, pevali smo, pivali smo, peli smo, peevme njihove pjesme. Sutra Beograd, prekosutra Skopje. Vidimo se tamo", poručio je Đuro na Facebooku.

"Ima neka tajna veza", "Kakva sjajna generacija koja nas je kroz život pratila", "Hvala za svaki sekund, Davorin i ostali koji nisu sa nama su i dalje na bini zahvaljujući Vama", neki su kod komenatara oduševljenih pratitelja.

Kako to izgleda kada pjevači iz regiona udruže snage pogledajte ovdje:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije