Ta divna priroda: Kilometarski ćilim od tulipana koji će vas oduševiti

Radiosarajevo.ba
Ta divna priroda: Kilometarski ćilim od tulipana koji će vas oduševiti
Screenshot / YouTube
Proljeće je vrijeme kada cvijeće u potpunosti osvoji cijeli svijet, pa tako ovih dana stižu brojni basnoslovni prizori iz cijelog svijeta koji prikazuju raskoš ovog godišnjeg doba.

Svakako u tome prednjači Holandija, koja je tradicionalno poznata prema tulipanima, te je snimak polja veličine 32 hektara, na kojem je zasađeno sedam miliona pupoljaka osam stotina raznih vrsta tulipana, naprosto osvojio korisnike društvenih mreža.

Zahvaljujući korisniku YouTube pod nazivom Droning Dutchman i vi možete uživati u snimci jednog od najvećih cvjetnih vrtova na svijetu, koji se nalazi u Lisseu.

"Proljeće je za mene najljepše godišnje doba u Holandiji. Zaista je posebno kad holandska priroda oživi, a iako su tulipani prekrasni kad se promatraju s tla, poseban je užitak napraviti ovakve snimke s visine“, zaključak je autora ovog snimka koji možete pogledati u nastavku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije