Porodica ostala zarobljena u automobilu: Most se počeo dizati, izlaza nije bilo...

0
Radiosarajevo.ba
Porodica ostala zarobljena u automobilu: Most se počeo dizati, izlaza nije bilo...
Foto: Brusselestimes.com / Porodica se našla u nezavidnom položaju kada se most krenuo dizati, a oni ostali zarobljeni u autumobilu

U Belgijskom Leuvenu 27. oktobra na pokretnom mostu Marie Thumas koji se podiže kako bi veliki brodovi mogli ploviti kanalom do Vaartkoma, odigrao se događaj kakav se u tom gradiću pored Bruxellesa ne pamti.

Kako možemo vidjeti na snimku, gradski crveni automobil ostao je na mostu upravo u trenutku njegovog podizanja te se očajnički pokušava održati na asfaltu, ali "fizika čini svoje", pa je automobil stražnjim krajem otklizao unazad, udario u tlo te se okrenuo na krov.

Obzirom na činjenicu da se ovakve situacije događaju vrlo rijetko zbog svih mjera zaštite i upozorenja kod korištenja podiznih mostova, još nije jasno je li vozač ignorirao upozorenja o podizanju, ili je zakazala signalizacija.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Srećom, mladi bračni par s jednogodišnjom bebom koji je bio u automobilu prošao je u udesu samo s lakšim povredama, a iz olupine ih je brzo oslobodila lokalna vatrogasna jedinica. Sve troje prevezeni su u lokalnu bolnicu na intenzivnu njegu.

Carolien Peelaerts iz firme Flemish Waterway koja upravlja mostom rekla je za lokalne medije kako se incident istražuje.

"Istražujemo kako se to moglo dogoditi", rekla je. "Nakon pregleda snimki s kamera kamere poslali smo stručnjake na lice mjesta da to istraže."

Brussels Times napominje da je nejasno je li vozač ignorirao prepreke, ili je došlo do tehničkog kvara na mostu koji nije obavijestio vozače da se otvara kako bi propuštao brod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije