Srbijanka poginula u Las Vegasu: Sportista se u njen automobil zakucao sa 250 km/h

5
Radiosarajevo.ba
Srbijanka poginula u Las Vegasu: Sportista se u njen automobil zakucao sa 250 km/h
Foto: Sun / Srbijanka poginula u Las Vegasu

Tina Tintor (23), koja je sa porodicom živjela u Las Vegasu, u utorak 2. novembra u ranim jutarnjim satima poginula je u saobraćajnoj nesreći, kada je na njen automobil naletio bivši igrač Las Vegas Raidersa Henry Ruggs III.

Kako navodi američka policija, u trenutku sudara Chervoleta i Toyote Rav-4, s Tinom je u automobilu bio i njen pas.

Ruggs je, na dionici na kojoj je ograničenje brzine oko 60 kilometara na sat u automobil djevojke udario pri brzini većoj od 250 kilometara na sat.

Sud pustio na slobodu direktora FUP-a i šefa specijalne jedinice, troje ostaje u pritvoru

Sud pustio na slobodu direktora FUP-a i šefa specijalne jedinice, troje ostaje u pritvoru

Srbijanka poginula u Las Vegasu - undefined

Foto: Sun: Srbijanka poginula u Las Vegasu

Sportista je u tom momentu imao dvostruko veći nivo alkohola u krvi od onog koji država Nevada dozvoljava, prenosi FOX 5 Las Vegas.

Prema pisanju američkih medija, prolaznici su bezuspješno pokušavali da pomognu Tini Tintor koja je bila zaglavljena u automobilu.

Kako su ispričali svjedoci, automobil je veoma brzo zahvatio plamen, pa su Tina i njen kućni ljubimac izgorjeli zaglavljeni u vozilu.

Očevici objašnjavaju da je Tina u trenutku kad je vozilo počelo da gori davala znakove života.

U automobilu sportiste bila je i njegova djevojka Chiara Washington, koja je kako su naveli iz policije, pretrpjela, ozbiljne povrede.

Ovo je sportista koji je usmrtio Tinu Tintor - undefined

The Sun: Ovo je sportista koji je usmrtio Tinu Tintor

Henry Ruggs je kažnjen po dva krivična osnova - izazivanje saobraćajne nesreće s teškim tjelesnim povredama i za bezobzirnu vožnju sa smrtnim ishodom ili teškim tjelesnim povredama.

Raidersi su inače odmah otpustili Ruggsa koji se u srijedu pojavio na saslušanju, ali se nije izjasnio da li je kriv. Međutim malo toga je na njegovoj strani i prijeti mu čak 26 godina zatvora.

Srbijanski mediji, koji su također pisali o ovoj nesreći, naveli su da je Tina Tintor porijeklom iz Srbije, ali to američki mediji nisu potvrdili.

Pogledajte izvještaj FOX 5 Las Vegas:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije