Šta Sarajlije kažu o naglom porastu zaraženih: Treba li vratiti mjere zaštite?

J. Ć.
Šta Sarajlije kažu o naglom porastu zaraženih: Treba li vratiti mjere zaštite?
Screenshot / Anketa: Treba li vratiti mjere zaštite?

U Bosni i Hercegovini ponovo raste broj zaraženih koronavirusom.

Kako smo ranije pisali, u protekla 24 sata Klinički centar Univerziteta u Sarajevu registrirao je 23 nova slučaja, u Općoj bolnici je zbog zaraženosti osoblja zatvoren odjel pedijatrije, dok je u Tuzlanskom kantonu ponovo pokrenuta procedura za proglašenje epidemije. 

Danas je od 23 pozitivna slučaja iz KCUS-a čak 17 iz Sarajeva, a pozitivne su po dvije osobe iz Travnika i Zenice te po jedna iz Maglaja i Trnova.

Radi se o, rekli bismo, najvećem skoku broja novozaraženih od kako su ublažene mjere u entitetu Federacija Bosne i Hercegovine.

Zbog naglog povećanja broja zaraženih u Kantonu Sarajevo, Krizni štab Ministarstva zdravstva KS-a praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom upućuje apel stanovnicima, posebno starijim osobama i hroničnim bolesnicima, da poštuju i primjenjuju sve propisanje mjere i preporuke.

Tim povodom anketirali smo naše sugrađane koji su odgovorili na naše pitanje da li
bi trebalo vratiti ograničenja i mjere zaštite u cilju sprečavanja daljeg širenja.

Mišljenja su podijeljenja - dok neki smatraju da treba uvesti ponovo mjere zabrane, drugi su mišljenja da je dovoljno i ono što je do sada bilo propisano, a to je: higijena, nošenje maski, zabrana okupljanja u grupama.

Evo šta su odgovorili:

Vrijedi napomenuti da većina ispitanika na portalu Radiosarajevo.ba smatra da bi trebalo ponovo uvesti ograničenja i mjere zabrane

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije