Šokantan snimak iz Amerike: Policajac ispalio sedam metaka u leđa nenaoružanom crncu

Radiosarajevo.ba
Šokantan snimak iz Amerike: Policajac ispalio sedam metaka u leđa nenaoružanom crncu
Printscreen / Policajac ispalio sedam metaka u leđa nenaoružanom crncu

U američkom gradu Kenosha policija je, reagirajući na dojavu o porodičnom nasilju, usred bijela dana pucala na Afroamerikanca, koji je s povredama opasnim po život helikopterom prevezen u bolnicu u Milwaukee.

Ranjenog muškarca u bolnicu je prevezla policija. Incident se dogodio u nedjelju oko 17 sati po lokalnom vremenu, a ubrzo se na mjestu događaja okupilo oko 60 građana, koji su počeli protestirati.

Policija za sada nije objasnila zbog čega su policajci upotrijebili vatreno oružje, a incident će istražiti ministarstvo pravosuđa savezne države Wisconsin.

Muškarac je identificiran kao Jacob Blake, a na društvenim mrežama pojavila se snimka na kojoj se vidi kako Blake odlazi od policajaca i želi ući u automobil. Policajac ide za njim, hvata ga za majicu jednom rukom, dok mu je u drugoj pištolj. 

A nakon toga iz neposredne blizine ispaljuje više hitaca

Video je na Twitteru objavio Benjamin Crump, odvjetnik koji zastupa obitelj Georgea Floyda, Afroamerikanca kojega je policajac ugušio. Benjamin je napisao kako su u automobil u trenutku pucnjave bila trojica Blakeovih sinova te da su vidjeli kako im policajac puca u oca. Incident se dogodio u nedjelju oko 17 sati po lokalnom vremenu, pišu 24sata.

Ubrzo se na mjestu događaja okupilo stotinjak građana, koji su počeli prosvjedovati tražeći odgovore.

Policija iz Wisconsina objavila je kako istražuje incident.

Policajci koji su sudjelovali u postupanju su na administrativnom dopustu dok ne završi istraga. 

OPREZ, UZNEMIRUJUĆI SNIMAK GLEDATE NA VLASTITU ODGOVORNOST!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije