Snimljen užasan trenutak: Slon ubio turistkinju na safariju

0
Radiosarajevo.ba
Snimljen užasan trenutak: Slon ubio turistkinju na safariju
Foto: Prtscr / X.com / Snimljen šokantni trenutak napada

Šokantna snimka snimljena na safariju u Zambiji prikazuje trenutak kada slon juriša prema automobilu i napada grupu turista. Potvrđeno je da je jedna Amerikanka preminula u incidentu, koji se dogodio u Nacionalnom parku Kafue - najvećem rezervatu u Africi - prošlog vikenda.

Na snimci koja je objavljena na internetu, vidi se kako slon prati automobil kroz rezervat prije nego što odjednom ubrza tempo i zaleti se prema vozilu. Turisti su počeli vikati kad je slon došao tik do automobila, ali je kasnije objavljeno iz turističke tvrtke Wilderness Zambia da se automobil nije mogao udaljiti jer je ruta bila 'blokirana'.

Dok je automobil stajao, slon se počeo zabijati u njega, uzrokujući da se vozilo prevrne.

Sead je donirao bubreg najboljem prijatelju: Molio sam dragog Boga da se sve podudari

Sead je donirao bubreg najboljem prijatelju: Molio sam dragog Boga da se sve podudari

Žena koja je izgubila život bila je 80-godišnjakinja, a od zadobijenih povreda preminula je nakon napada. Bila je u grupi od šest turista koji su boravili u kampu Lufupa u nacionalnom parku, a putovali su s Wilderness Zambia na fotografsku turneju kada se incident dogodio. Još jedna žena u grupi također je povrijeđena i hospitalizirana je nakon incidenta. Preostali turisti dobili su ljekarsku pomoć na mjestu događaja zbog lakših povreda.

Keith Vincent, glavni izvršni direktor Wilderness Zambije, komentirao je incident u izjavi objavljenoj u lokalnim medijima: "Oko 9.30 ujutro u subotu ujutro šest je gostiju bilo na vožnji kada je na vozilo neočekivano nasrnuo mladi slon. Svi naši vodiči su iznimno dobro obučeni i iskusni, ali nažalost u ovom su slučaju teren i vegetacija bili takvi da je ruta vodiča postala blokirana i nije mogao dovoljno brzo skloniti vozilo s puta."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije