"Snimak iz noćne more": Otvorio na dlanu malu bijelu 'vrećicu', ruku mu preplavila jeziva stvorenja

0
Radiosarajevo.ba
"Snimak iz noćne more": Otvorio na dlanu malu bijelu 'vrećicu', ruku mu preplavila jeziva stvorenja
Foto: Prtscr / Youtube / Snimak ima stotine hiljada pregleda

Jedan čovjek snimio je jeziv trenutak kada je otvorio jajašce lovačkog pauka, oslobađajući stotine paučića na svoju ruku.

Adrian Kozakiewicz, kolekcionar i uzgajivač tropskih kukaca u Njemačkoj, podijelio je snimku na kojoj se vidi kako otvara bijelu vrećicu, oslobađajući male paukove koji prekrivaju njegove prste i prelaze na njegovu ruku dok ne padnu s nje jedan po jedan.

Video je podijelio na YouTubeu gdje je dobio gotovo 400.000 pregleda - kao i stotine komentara koji izražavaju svaku emociju, od divljenja do straha. I dok se horde paukova možda čine zastrašujućima, zapravo su relativno bezopasni, pogotovo kao bebe.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Komentatori Kozakiewiczovog 'otvaranja pauka' uglavnom su bili uzbuđeni zbog toga. "Sve me svrbi i muka mi je! Ne bih mogao biti tvoj komšija znajući da imaš sve to u kući, to su vragovi ljubimci. Lud si, ali hrabar haha", pisao je jedan.

"Otključao se novi strah", napisao je drugi. "Kao pravi arahnofob, reći ću da sam stvarno doživio srčani udar, zahvaljujući autoru", komentirao je netko drugi, a mnogi su, podijelivši video, poručili "snimak iz noćne more".

Inače, paučići neće doseći odraslu veličinu još jednu do tri godine. Kada to učine, arahnidi će imati duljinu tijela od 2,2 do 2,8 cm i raspon nogu od sedam do 12 cm. Ali za sada su bebe veličine mladeža. Lovački paukovi rijetko ugrizu ljude, a ako to učine, bolno je, ali nije smrtonosno.

[related]https://youtu.be/N2yH45fZp1E[/related]

Umjesto toga, obično pobjegnu kada se suoče s opasnošću - kao u ovom videu. Kozakiewicz je uzgajivač, i kako se vidi u videu, paučići padaju u ogradu gdje će vjerojatno živjeti dok ne počnu rasti. Međutim, u njihovim prirodnim okolišima, lovački pauk vjerojatno ne bi dopustio drugoj životinji da joj razdere jajašce - barem ne bez borbe.

Kada dođe vrijeme da ženka lovačkog pauka položi jaja, često će isplesti bijelu ovalnu vrećicu od svile. Stavlja do 200 jaja u vrećicu i sakrije je negdje gdje je malo vjerojatno da će je ptica ili drugi grabežljivac koji traži lagani obrok uzeti. Često će majka sakriti svoja razvijajuća jaja ispod kamena ili ispod kore drveta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije