Scena kao iz akcionih filmova: Čovjek 'za dlaku' izbjegao veliku tragediju

0
Radiosarajevo.ba
Scena kao iz akcionih filmova: Čovjek 'za dlaku' izbjegao veliku tragediju
Foto: Youtube / Kamion i čovjek

Zaustaviti se nasred ceste zbog kvara ili bilo kojeg povoda, veoma je opasno – pogotovo ako vam se to desi na nepreglednom dijelu ceste.

Jednom vozaču kamiona s prikolicom upravo se tako nešto desilo na mostu, u magli. Događaj se desio u kanadskom gradu Surreyu prije nešto više od mjesec, a snimak s dashcam kamere prolaznika objavljena je tek nedavno.

Iako uz snimak nema previše detalja, prema viđenome možemo donekle zaključiti što se dogodilo. U desnoj traci vidimo zaustavljeni kamion s prikolicom, koja je nagnuta, kao da istovara teret. Čini se da je vozilo zaustavljeno upravo zbog kvara na prikolici, pa se zbog toga niti ne vidi njegova signalizacija.

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Četiri žmigavca uključena su, a vozač je, kako se čini, izašao iz kamiona, možda da bi dodatno osigurao mjesto na kojem se zaustavio.

Na njegovu nesreću, na mostu nije na raspolaganju imao zaustavnu traku, a pri tome je vidljiva i prilično gusta magla, što dodatno otežava opažanje zaustavljenog vozila. U tom trenutku mostom nailazi kamion-miješalica, a vozač u posljednji trenutak reagira te pretrčava cestu, "za dlaku" izbjegavši udar. Miješalica se zatim zabija u njegov kamion, a on ostaje u čudu – vjerovatno od šoka ne shvaćajući što se dogodilo, javlja Net.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije