Milioner za dlaku izbjegao smrt: Nudili mu karte po sniženoj cijeni za put do Titanika

0
Radiosarajevo.ba
Milioner za dlaku izbjegao smrt: Nudili mu karte po sniženoj cijeni za put do Titanika
Foto: Facebook / Jay Bloom sa sinom

Finansijer iz Las Vegasa odbio je jeftina sjedišta u podmornici Titan za sebe i svog sina na kobnoj ekspediciji, zbog zabrinutosti za sigurnost, ali je šef kompanije koja je vlasnik plovila pokušao da ga razuvjeri, navodeći da je spuštanje na dno Atlantika "sigurnije od prelaska ulice".

Jay Bloom podijelio je poruke koje je razmijenio sa izvršnim direktorom Ocean Gate Stocktonom Rushom, sada jednom od pet žrtava, kako se pretpostavlja, implozije podmornice Titan čiji je signal izgubljen u nedjelju nakon čega je pokrenuta potraga.

Žrtve tragične ekspedicije su Sulejman Dawood, Šahzada Dawood, Paul-Henry Nargeolet, Hamish Harding, Stockton Rush.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Rush je, kako se vidi iz poruka, ponudio Blumu karte po sniženoj cijeni od 150.000 dolara, što je daleko manje od standardne cijene od 250.000, piše Daily Mail.

Blum, pristalica demokrata koji ima fotografiju sa predsjednikom Joe Bidenom, rekao je da je tužan zbog smrti putnika u podmornici Titan.

So. I decided to share some of my texts with Stockton Rush, the CEO and founder of OceanGate, the company that built...

Posted by Jay Bloom on Thursday, June 22, 2023

"Izrazio sam zabrinutost za sigurnost a Stokton mi je rekao: 'Iako postoji očigledan rizik, daleko je sigurnije od letenja helikopterom ili čak ronjenja'. Bio je apsolutno siguran da je to sigurnije od prelaska ulice. Siguran sam da je zaista vjerovao u to što govori. Ali veoma je pogrešio", naveo je Bloom na Facebooku.

Rush je u februaru pitao Blooma i njegovog sina Shana da idu na ronjenje do olupine Titanika u maju. Obje ekspedicije u maju su bile odložene zbog vremena, što se oteglo do 18. juna, datuma kobnog putovanja, prenosi blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije