Ruskom pilotu oboren borbeni avion, on izvadio mobitel i snimio nevjerovatne scene

0
Radiosarajevo.ba
Ruskom pilotu oboren borbeni avion, on izvadio mobitel i snimio nevjerovatne scene
Foto: Screenshot / X.com / Ruskom pilotu oboren borbeni avion

Video koji kruži društvenim mrežama prikazuje trenutak u kojem je ruski pilot snimio svoj borbeni mlažnjak kako pada na zemlju nakon što se katapultirao.

Snimak koji je snimio pilot ruskih zračnih snaga podijelio je na Telegramu proruski vojni bloger Kirill Fjodorov, koji vodi proratni blog War, History and Guns.

"Arhivirana snimka pilota, nekoliko sekundi nakon katapultiranja, kako iz džepa vadi uređaj s ‘naprednim multimedijskim mogućnostima‘. Uređaj se u njegovom džepu našao sasvim slučajno i, naravno, služio je ‘samo za borbena djelovanja, ‘", napisao je Fjodorov, koji ima više od pola miliona pretplatnika.

Radovi na sanaciji sportskog igrališta OŠ "Hrasno" u punom jeku

Radovi na sanaciji sportskog igrališta OŠ "Hrasno" u punom jeku

Vojni bloger nije otkrio koja je letjelica oborena, niti kada i gdje je video snimljen. Pilot je preživio, rekao je.

 "P.s. Neću vam reći mjesto i vrijeme snimanja", napisao je Fjodorov. "P.p.p.s. Pilot je živ, na sigurnom i sprema se ponovno ići na Ukrajince!"

Videozapis je na X-u također podijelio Anton Geraščenko, bivši savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova.

"Na internetu se pojavio snimak ruskog pilota koji je oboren, ali se uspio katapultirati. On je svojim telefonom snimio svoj i pad letjelice", rekao je.

"Kako se katapultiranje dogodilo iznad oblaka i na znatnoj visini, mogao bi biti pilot lovca Su-30/Su-35 ili bombardera Su-34. Sudeći po mirnom ponašanju pilota, avion je pogođen duboko u ruskoj teritoriji."

Ukrajinske snage oborile su brojne ruske avione tokom rata. Šef europskog zapovjedništva Sjedinjenih Država, general Christopher Cavoli, rekao je u aprilu da je Moskva izgubila oko 10 posto svoje flote aviona u ratu, piše Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije