Robert Dacešin posjetio mjesto za koje malo ko zna u BiH: 'Najveći turistički potencijal koji imamo'

0
Radiosarajevo.ba
Robert Dacešin posjetio mjesto za koje malo ko zna u BiH: 'Najveći turistički potencijal koji imamo'
Radiosarajevo.ba / Robert Dacešin posjetio Bratač, Nevesinje

Avanturista i putopisac Robert Dacešin posjetio je mjesto Bratač, u blizini Nevesinja, te se apsolutno oduševio. 

Dacešin je napisao: "Iako do prije nekoliko mjeseci gotovo uopšte nisam čuo za ovo mjesto, nakon što sam proveo jedan dan u njemu, čini mi se da je najveći turistički potencijal koji imamo, a koji ne koristimo.

Ah, ta Hercegovina i njeni ljudi. Ako za nekoga možeš da kažeš da su pravi domaćini to su Hercegovci, a ovo mjesto osim što krije dobre ljude, ima i toliko toga da ponudi.

Ivica Puljić: "Poruka iz Crne Gore glasi - mi bismo podržali rezoluciju, ali ne želimo"

Ivica Puljić: "Poruka iz Crne Gore glasi - mi bismo podržali rezoluciju, ali ne želimo"

Počev od srednjovijekovnog mosta Ovčiji brod koji datira iz 18. vijeka i koji izgleda kao iz filmova, zatim rimskog puta izgrađenog u prvom vijeku nove ere, za vrijeme cara Avgusta, ilirskih grobnica, gradina, kao i više od 200 srednjovijekovnih stećaka koji se nalaze na ovom mjestu.

Ono što je najbolje, je što ćete imati priliku uživati pored ovakvih stećaka potpuno sami bez igdje ikoga, a sami ćete biti i šetajući prekrasnim nevesinjskim poljem.

Kada ste ovdje, jedino što vidite su prekrasne nijanse zelene koje sežu u nedogled i rijeka Zalomka koja teče između njih. A ukoliko od šetanja malo ogladnite, onda se možete vratiti nazad do sela na još jednu rakiju, ili na jedinstveni sir od mješine koji je poznat za ove krajeve."

Njegovu novu avanturu pogledajte ovdje: 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije